Virosta löytyy myyttisiä maisemia joissa voi mielikuvituksensa johdattelemana seurata taruhahmoja. Kohteen voikin valita oman sisäisen taruhahmonsa perusteella ja valmistautua näin ollen seikkailuun.

Endlan luonnonsuojelualue

Täällä on 11 lähderyhmää ja näissä on melkein 40 lähdettä. Pandiveren ylängön rinne toimii näille avautumispaikkana. Vuonna 1936 tehtiin mittaus Norran lähteestä ja sen tulos oli erittäin yllättävä: siitä virtasi vettä 36 ämpärillistä sekunnissa, eli litroissa tämä on 360 litraa. Sopan lähde on 4,8 metriä syvä ja sen reunukseen onkin rakennettu laituri ja siitä onkin hyvä katsella puron solinaa.

Osmussaari

Osmussaari on saanut nimensä viikinkijumalan Odinin mukaan ja se kutsuukin ihmisiä tutustumaan jännitystä täynnä olevaan historiaansa, sen kauniiseen rannikkoon sekä luontoon joka on erittäin monipuolinen. Saaren eteläsatamasta tehdään muutaman tunnin pituisia retkiä jonka aikana kuljetaan historiallisesti mielenkiintoisia paikkoja läpi, sekä sellaisia paikkoja jotka ovat luonnon puolesta mielenkiintoisia. Tämän retken aikana tutustutaan esimerkiksi “Krokotiilitilaan” ja etsinnässä ovat uniikit Neugrunbretsan kivet. Kun rannikolla kävelee, niin saattaa huomata miten liuskekiviin on ikuistunut meren elämä. Luontomatkat, joita Osmussaare reiside järjestää, sisältävät matkan meren halki Dirhamista Osmussaarelle sekä luontoretket jossa on opas mukana.

Irbenin salmen luoto

Sörven kynnäs löytyy niemimaan eteläkärjestä, ja sen jatkeena on rivi luotoja Irbenin salmessa. Näistä on olemassa legenda joka kertoo, että ne syntyivät kun Suur Töll yritti karkoittaa pirua maalta heittäen siihen kivenlohkareita. Isoimmat näistä putosivat lähelle ja kevyimmät luonnollisesti etäämmälle. Vileristin luonnonsuojelualueella on Körgemäen uhrilähde jota kutsutaan myös korkeamman taian lähteeksi. Ihmissukupolvet ovat uskoneet, että sillä on parantava voima ja on näin ollen pyhä. Paikka toimii suosikkipaikkana lintubongareille.

Abrukan luontopolku

Abruka sijaitsee Riianlahdella ja on pieni saari. Saarella on puuniittyjä, lehtimetsää ja rantaniittyjä. Luontopolut ovat osa saaren luonnonsuojelualuetta. Polut löytyvät saaren satamasta. Polkuja löytyy eri mittaisia: viiden, neljän ja kolmen kilometrin mittaisia. Telttailumahdollisuuksia ja nuotiopaikkoja löytyy saaren satamasta ja matkailutiloilta. Saaren pohjoiskärjestä löytyy taikakivi joka soi erikoisesti. Sanotaankin, että jos kiven löytää ja sitä soittaa niin saattavat toiveet toteutua.