Matkapuhelinsovelluksilla saa helpotusta matkan suunnitteluun, ja kännykkä on myös suuri apu matkalla. Kaikenlaisia matkailusovelluksia löytyy paljon, ja monista näistä onkin apua itse reissussa. Joistakin sovelluksista ei ole apua kotimaassa, mutta maailmalla niistä on käyttöä jatkuvasti. Esimerkiksi Uber on monissa suurissa kaupungeissa helppo ja hyvä tapa liikkua, vaikka Suomessa siitä ei ole monilla paikkakunnilla juurikaan hyötyä. Mikäli reissussa tulee tekemisen puutetta, niin täältä löytyy hedelmäpelit netissä tietopaketti joka antaa hyvän startin hedelmäpelien maailmaan.

Ulkomailla kannattaa muistaa, että puhelimen datayhteys saattaa olla hintavaa, jolloin paikallisen operaattorin SIM-kortti saattaa olla viisaampi valinta.

Packpoint

Tämä sovellus kertoo mitä pitää pakata mukaan. Yksi varmasti ärsyttävimpiä asioita matkustamisessa on pakkaaminen. Tavaroiden unohtaminen on nyt historiaa Packpoint-sovelluksen avulla. Sovellukselle kerrotaan minne ollaan matkaamassa ja milloin. Tämän jälkeen sovellus kertoo, että mitä on hyvä pakata mukaan esimerkiksi ottaen sääolosuhteet huomioon. Sovellus huomioi myös minkälainen loma on kyseessä: rantaloma, aktiiviloma tai esimerkiksi työmatka. Sovelluksen pro-versio, joka on maksullinen, antaa lisämahdollisuuksia muokata ohjelmaa ja samalla mahdollisuuden tallentaa informaation Evernote-pilvipalveluun. Itse sovellus on ilmainen. Androidille ja iOS:ille

.==Rebtel==

Jos reissussa on tarvetta pitää yhteyttä Suomeen, kannattaa ladata Rebtel. Sovelluksen avulla voi soittaa edullisia puheluita Suomeen ulkomailta tai päinvastoin. Sovellusten, kuten WhatsApp, ansioista on tietenkin ilmaista soittaa puheluita, mutta se tarvitee toimivan datayhteyden. Rebtel puolestaan toimii 52 eri maassa. Suomeen saa soittaa puheluita rajattomasti neljän euron kuukausimaksulla. Asiakas saa ensimmäisen viikon ilmaiseksi. Rebtelin puhelut yhdistyvät lankaverkon kautta. Näin syntyy säästöä eikä datayhteyttä tarvita. Sovellus on ilmainen Androidille ja iOS:ille.

Rome2Rio

Sovellus auttaa niitä jotka tykkäävät liikkua paljon matkoillaan ja nähdä mahdollisimman paljon. Sillä pystyy hakemaan matkustusvaihtoehtoja oikeastaan missä tahansa ja minne tahansa. Listalla on 4800 liikennöijää suurin piirtein 160 eri maassa. Se kertoo lentoaikataulut sekä bussi- ja junataikataulut kohteeseen ja tuntee myös kimppakyytipalvelut. Eri vaihtoehtoja voi hakea hinnan tai nopeuden mukaan. Sovellus on ladattavissa Androidille ja iOS:ille ilmaiseksi. Tämän lisäksi käytössä ovat nettisivut.