Ekomatkailu ja kestävä kehitys ovat kasvussa myös Virossa. Viro onkin otollinen maa ekomatkailuun, sillä siellä on monia luomutiloja, vihreitä tapahtumia ja aktiviteetteja, jotka ovat järjestetty kestävän käytön periaatteella. Virosta löytyy myös Green Key-hotelleita. Viroon on totta kai myös erittäin helppo suunnata Suomesta.

Useilla luomutiloilla voi käydä nauttimassa maaseudun rauhasta. Maatilojen arkeen voi myös osallistua, jolloin on oiva ja hyvä hetki opetella luomuviljelyä. 15% pelloista Virossa on luomupeltoja.

Mikäli Ekoturisti haluaa hikilomaa tai rentoutumista luonnon parissa, löytyy paljon vihreitä matkatoimistoja, jotka tarjoavat monenlaisia aktiviteettia.

Heille, jotka haluavat pois kaupungin vilskeestä, löytyy useita hienoja päiväretkiä, jotka suuntaavat pois Tallinnasta. Näin tulee koettua pala todellista Viroa.

Tallinna sijaitsee Viron pohjoisosassa joten hyvä ajatus on suunnata itään ja länteen kokemaan Viron kalastajakylien tunnelmaa. Kyliin pystyy tutustumaan jalan sekä yhdistää lomaan rannoilla tai mäntymetsissä kuljeskelua. Kävely herättää varmasti nälän, jonka voi sammuttaa jossakin rantaravintolassa (esimerkkinä OKO, Wicca, MerMer, Ruhe) jotka tarjoavat paikallista ruokaa upeassa merimiljöössä. Nämä hienot ravintolat ovat sitä paitsi valittu 50 parhaimman Viron ravintolan joukkoon.

Suurin kansallispuisto on nimeltään Lahemaa ja sinne on vain tunnin matka Tallinnasta. Sieltä löytyy monenlaisia mielenkiinnon kohteita kuten historiallisia ja geologisia nähtävyyksiä ja monumentteja, jotka ovat arkkitehtuurisia. Kaikki ovat valtavalla alueella, johon kuuluu puroja, metsiä, järviä sekä paljon rantaviivaa. Täältä löytyy myös mahtava suo nimeltään Viru Suo. Ja sinne on rakennettu moderneja pitkospuita, joilla liikkuminen on todella helppoa. Vartiotorn, joka on sijoitettu hyvälle paikalle, tarjoilee hienot panoraamanäkymät kyseiselle uniikille alueelle sekä on miellyttävä kohde matkailijoille. Palmsesta löytyy Lahemaan matkailukeskus, jossa voi tutustua yhteen mahtavalla tavalla remontoituun keskiaikaiseen kartanoon. Sagadissa ja Vihulassa on enemmän kartanokokonaisuuksia tarjolla.

Jägalan vesiputous sijaitsee Tallinnasta länteen ja se on Viron levein luonnon vesiputous. Tänne kannattaa suunnata varsinkin sydäntalvella. Tällöin putoava vesi on muuttunut kauniiksi jääpuikkoseinämäksi.

Viro on kaiken kaikkiaan siis upea ja monipuolinen ekomatkailukohde, josta pääsee nauttimaan myös pienellä budjetilla. Luontokohteiden runsaus lumoaa kaikki ekomatkailijat.